Azan Di Masjidil Haram

Loading...

Surah Sajadah Hafalkan ye!

Loading...

Surah Yassin

Loading...

Surah Al Waqiah Hafalkan ye!

Loading...

Surah Ar Rahman Cuba hafal ye!

Loading...

AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA

Loading...

Saturday, April 18, 2009

KERINDUAN...

Pika & Haziq kuat cubit tok tam..emmm
La!la!la! Pika & Haziq

Monday, April 13, 2009

Hari 14 April 09 Selasa

Diam tak diam dah hari selasa rupanya hari ini..Hidup mesti ceria..JANGAN BERSEDIH..JANGAN KALUT..JANGAN..GOBRA..JANGAN KELAM KABUT..hidup mesti diteruskan. kata ibu bukan senang nak senang .. abah pulak kata bukan susah nak susah..tetapi bagaimana kita mengendalikan diri kita sendiri..tiada siapa yang akan tolong kendalikan pelayaran kehidupan kita hanya kita yang menentukan haluannya..kita yang memegang pengayuh..Ha!ha!..
hari ahad lepas kita P ke asrama Ali..dengar cerita Ita akan berkemping ke Ulu Kenas..pada subuh-subuh ahad ibu dah berkemas..dari malam lagi..dah buat macam-macam persediaan untuk ke Ulu kenas...abah pulak sebok dengan menyediakan batang pancing..ibu dengo kabo tak dapat tidur semalaman kerana hendak pergi ke Ulu Kenas..
jadi kami pon bertolak leke KK dan nak ambil ali..semua pakaian renang sudah sedia..sampai di KK lk..9.00am..tapi bila p asrama ali pukul 10 baru boleh keluar ourting.
tak p kami p dulu pasar tani di Kk..Wah besar betul pasar taninya..d sini abah beli pokok markisa dan tanam di depan rumah..nanti kita hantar gambar pokok tu..dari kecil sampai berhasi...
than ambil ali dan terus ke hulu kenas..wah ibu sangat girang bila terpandang je Bas maktab ita dan dua buah..bas yang cantik..mungkin orang dah x pakai lagi bas model itu..tapi memandangkan mungkin maktab ita adalah maktab antik maka bas pun kena antik..
cari punya cari ita dan geng x mucul..ada driver india abah jumpa mana diorang pergi..katanya pergi berakit lk 3 jam..oka lah abah dan ali Mandi..ibu x mandi takut airnya yang sejuk..
Sampai lah mandi jam 11, 12,1,2..ita x muncul juga..langit dah mula mendung..Jam 3 kita orang cabut..Ita x muncul-muncul..sehingga ke hari ini x dengo kabo..jadi ke rakitnya??
Semalam juga Along Sharum dtg ke rumah malam..sampai jam 10mlm..nak hantar anaknya temuduga Petronas..anaknya pandai..dapat 13A...10 A1..wow.tahniah..
Ok..nanti sambung lagi Salam....